Close search

Свински каренца с домашен сос "Барбекю"

Добавено от fly.sohigh.5
Видяна: 4567 Свински каренца с домашен сос "Барбекю"

Продукти

1 кг свинско бон филе
сол на вкус, черен пипер на вкус, кимион - половин пакетче от 10г 
за соса: 2 с.л доматена паста или кетчуп
2 с.л червено вино
олио за запръжка - около 2с.л
1 с.л подправка за барбекю 

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на тънки каренца, след което се овкусява със солта, черния пипер и кимиона. След като се изпече на скарата готовите каренца се слагат в тенджера с капак, за да се задушат. Месният сос, който се е отделил от тях при задушаването се отделя настрана в чашка, той ще потрябва след малко. Сосът: В подходящ по-дълбок съд запържваме доматената паста + 1 щипка захар, за да не киселее.Добавя се виното и се разбърква с телена бъркалка. Добавя се подправката за барбекю, разбърква се, след което се прибавя и сосчето от месото. Сосът се оставя да къкри на много слаб огън, като се разбърква постоянно. След 10-15 мин вече е готов ;) Сервирайте готовите каренца, придружени от сос " барбекю ". Още по-вкусно ще бъде ако месото е изпечено на барбекю. тогава вкусът наистина е неповторим.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK