Close search

Свински руладини с гъби и пюре от кестени

Добавено от magecreations
Видяна: 5180 Свински руладини с гъби и пюре от кестени

Продукти

Продукти за 4 порции:  
400 гр.свински пържоли от бут
200 гр. кестени
100 гр. картофи
400 гр. печурки
1 ч.ч.сметана за готвене
30 гр. краве масло
зехтин
сол и черен пипер
кимион
3 скилидки чесън
магданоз за декорация 

Начин на приготвяне

Начукайте всяка пържола на тънко. Овкусете ги със сол, черен пипер, кимион и зехтин. Оставете в хладилника за около 1ч., да се мариноват . През това време пригответе плънката от половината гъби. Нарежете ги на филийки и запържете в масло. Овкусете ги със сол и черен пипер. Другата част нарежете на кубчета и запържете заедно с чесъна в загрят тиган с зехтин и овкусете. Наредете запържените гъби на филийки върху свинското месо. Започнете подредбата от единия край на пържолата до другия. Навийте на руло и подредете в предварително намазана тавичка. Поръсете ги с кимион, черен пипер и малко зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
За пюрето сварете кестените като в тенджера сложите 1л. студена вода. Варете до като кестените започнат, да се напукват.  В друга тенджера сварете картофите. Обелете кестените възможно най - топли. Освен дебелата кора махнете и тънката кожичка на кестените. Намачкайте кестените и картофите заедно със сметаната и маслото. Прибавете изпържените гъби на кубчета.  

Сервирайте руладините с пюрето. Гарнирайте с  стръкче магданоз.

Добър апетит !

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

    Много ми хареса рецептата но ще изчакам студеното време за да я пробвам а и тогава свинското ще е готово!

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK