Close search

Свинско контра филе с кашкавалена коричка

Добавено от magecreations
Видяна: 4662 Свинско контра филе с кашкавалена коричка

Продукти

1 кг. свинско контра филе
1 парче сурова наденица
50 гр. кашкавал
червен и черен пипер 
кимион и майорана 
зехтин и сол

Начин на приготвяне

С помощта на кухненски нож направете дупка в контра  филето. Големината на дупката се определя в зависимост от големината на наденицата. Сложете  наденицата в дупката. Овкусете филето със сол, майорана, кимион, черен и червен пипер и малко зехтин. Оставете в хладилника за 1 час. След 1 час извадете филето. В предварително загрят тиган запържете месото от двете страни  за няколко минути , преди да се готви, за да се запази сочността ( това е т.нар. "запечатване" ). Сложете филето и мазнината от пърженето в тавичка с малко вода и покрийте с фолио. По време на печенето за гарнитура може, да добавите обелени и нарязани картофи . Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин. Пет минути преди да изкарате филето поръсете с настъргания кашкавал. Запечете до образуване на кашкавалена коричка.


Добър апетит! 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK