Close search

Талиатели с кайма

Добавено от petya.goranova
Видяна: 4618 Талиатели с кайма

Продукти

400 г  паста - талиатели
300 г кайма смес
1 морков 
1 глава лук 
2 скилидки чесън 
200 мл доматен сок
2 с. л. сос Уорчестър
2 с.л.сметана за готвене
зехтин 
кашкавал
1 ч. л. сух риган 
листа магданоз и маслини за украса 

Начин на приготвяне

Морковът, чесънът и лукът се почистват, нарязват на ситно и се запържват  в зехтина. Овкусява се с ригана,  след което слагаме каймата. Когато се запържи се слага доматеният сок, огънят се намалява и сосът се оставя да се вари около 15-20 минути. Накрая добавяме сосът “Уорчестър” и  сметаната и  оставяме за няколко минути да покъкри на слаб огън. В друг съд се сгорещява вода и когато кипне се посолява и се слага пастата(талиателите).Вари се 3 минути и се изважда от водата с помощта на подходяща вилица. Сипва се зехтин и се разбърква внимателно. Пастата се слага в чинии, залива се със соса, поръсва се с настъргания кашкавал и се украсява с магданоз и маслини.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK