Close search

Тарта с маслини и домати

Добавено от magecreations
Видяна: 4907 Тарта с маслини и домати

Продукти

200 гр. брашно
60 гр. краве масло
2 с.л. вода 
1 жълтък
1 глава лук
60 гр. маслини без костилки
120 гр. доматено пюре 
кашкавал
щипка захар
черен пипер
зехтин
босилек и мащерка 

Начин на приготвяне

За приготвяне на тестото  в  купа смесете брашното и маслото (важно е маслото да омекне на стайна температура). Претрийте с ръце, за да стане на едри  трохи. Прибавете жълтъка и водата и омесете меко тесто. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за половин час. За приготвяне на плънката запържете лука в загрят тиганс зехтин. След като придобие златист цвят прибавете доматеното пюре. Овкусете със сол, щипка захар, черен пипер, мащерка и босилек. Нарежете маслините на ивици и ги добавете към доматената смес.  Разточете тестото. Покрийте тава с хартия за печене . Разтелете тестото върху хартията (включително и по стените). Разпределете плънката навсякаде и  настържете кашкашала отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. След като изкарате готовата тарта, намажете краищата й с масло. Изчакайте тартата да изстине и тогава я нарежете.

Добър апетит!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK