Close search

Тиквички с кисело мляко

Добавено от Velizara124
Видяна: 3944 Тиквички с кисело мляко

Продукти

 5-6 тиквички
 1 кофичка кисело мляко 3,6% или повече
 1 връзка копър
 150-200мл олио
 Няколко скилидки чесън

Начин на приготвяне

Измивате добре тиквичките и нарязвате на филийки. Загрявате предварително олиото в тигана и след като мазнината загрее добре, добавяте тиквичките. След като тиквичките придобият кафеникав загар и от двете страни извадете и сложете в малко тенджерче с капак. Там тиквичките ще се задушат и ще омекнат. В моя случай с този брой тиквички наложиха 4-5 порции за пържене. Ако имате фритюрник, можете да сложите тиквичките и там, така ще станат по-бързо. Важното обаче е задължително да ги сложите в съд с капак и да престоят там поне 10-15 минути за да се задушат и да омекнат.

Киселото мляко разбийте добре в кофичката и добавете в него предварително нарязания на дребно чесън. За по-добър ефект и вкус, би било отлично това да направите няколко часа преди да правите ястието. Така чесъна ще е пуснал аромата си и вкуса ще е чудесен.
След като тиквичките са готови, подгответе една дълбока чиния и сложете няколко лъжици от киселото мляко с чесъна на дъното. След това върху него сложете един ред тиквички, след това отново кисело мляко с чесън и така докато сложите в съда всички тиквички.
След като предястието е залято добре с киселото мляко, нарежете на дребно копъра и поръсете обилно отгоре.
Ястието се сервира според вкусовте, лично аз го обичам студено. Тоест, престояло няколко часа за да поеме аромата на чесъна и след като е постояло в хладилника.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK