Close search

Тирамису

Добавено от kukery
Видяна: 5291 Тирамису

Продукти

1 пакет бишкоти “Savoyardi” или подобни
3 пакета крема сирене по 125 гр.
500 ml течна сметана “”Hopla”
2 ч.ч. пудра захар
какао на прах (натурално) за предпочитане е какао “Моцарт”
плод (банан, киви, ягода) по желание
кафе (направено – еспресо, нес, инка по желание)

Начин на приготвяне

• Крема сиренето се размесва с 1 ½ ч.ч. пудра захар.
• Отделно сметаната се разбива с останалата ½ ч.ч. пудра захар
• Смесват се двете и се разбъркват.
• Бишкотите се потапят една по една в кафената смес и се нареждат една до друга.
• Отгоре се поставя един слой крем. 
• Отгоре върху крема може да се поставят нарязани плодовете.
• Отгоре отново потопените бишкоти и останалия крем.
• Най - горният слой трябва да бъде крем.
• Хубаво се замазва от всички страни с крема.
• Отгоре се поръсва с какао през сито или през цедка.

Така готовото тирамису се поставя в хладилник.

ДОБЪР АПЕТИТ!!!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK