Close search

Тирамису в чаша

Добавено от todorova.nina
Видяна: 8952 Тирамису в чаша

Продукти

3 яйца 
100 гр. захар
250 гр. маскарпоне 
150 мл. силно еспресо 
100 гр. савойарди
50 мл. амарето
1 суп.л. какао

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците и жълтъците на яйцата. Разбиваме жълтъците със захарта, докато изсветлеят и стане пухкава смес. Добавяме маскарпонето и с тел разбъркваме до еднородна смес. Отделно разбиваме белтъците на пяна, след което внимателно добавяме към другата смес. 
В по-дълбока чиния или купа изсипваме кафето и към него добавяме ликьора. В подходящи, по-широки в основата си чаши, сипваме малко от сместа на дъното. Потапяме за кратко савойардите в кафето, защото те се напояват много бързо и има опасност да се разпаднат. Редим един плътен пласт от тях, естествено начупвайки ги на удобни парчета. Отгоре отново крем, след това пак савойарди и завършваме с крем. Поръсваме какао върху всяка чаша и оставяме да се охлади. Ако след охлаждането какаото е попило в крема, преди сервиране може всяка чаша да се поръси отново с малко пресято какао.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK