Close search

ТОРТА

Добавено от DONKADOBREVA
Видяна: 4234 ТОРТА

Продукти

Торта
За основата на тортата ползвам
4 готови рула/севън дей с различен пълнеж или каквито предпочитате/
2 готови пандишпанови блата
Крем 
0.5 л.прясно пляко
4 с.л захар
3с.л.брашно
1 ванилия
1/2п масло /от 125 гр/
2 яйца 
1/2 пакетче стафиди/предварително накиснати във вода и 1 с.л ром/
100 гр.смлени орехи
1п.желатин / накиснат в 3-4 с.л. студена вода,след като набъбне на водна баня се разтваря до прозрачност

Начин на приготвяне

Разбиват се жълтъците със захарта
Белтъците с 1 с.л захар разбиваме на сняг
Брашното се разбива със 100-150гр от студеното мляко да стане на рядка каша.Към останалото студено мляко прибавяме разбитите жълтъци със захарта и го слагаме за заври.След това добавяме и разбитото брашно като бъркаме енергично да не се получат бучици.След сгъстяването сваляме от огъня и добавяме ванилията и маслото.Оставяме крема да се поохлади и добавяме разбитите белтъци малко,по малко и бъркаме внимателно със шпатула.Накрая прибавяме охладения желатин,орехите и стафидите.
След като крема е готов започваме да сглобяваме тортата.
В тава слагам на дъното и по стените разрязано найлоново пликче и започвам да редя рулата/ които съм нарязала на 1,5см./на дъното и по стените.Намазвам с крем.От пандишпановия блат изрязвам кръг,поставям и сиропирам с топло,подсладено  прясно мляко.Намазвам с крем,втори ред рула,крем и завършвам със втория блат,който също сиропирам.Оставям в хладилника за 2-3 часа и след това обръщам върху твърд тортен поднос.
След това е украсата на тортата , а тя е въпрос на въображение 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK