Close search

Торта "Гнездо"

Добавено от mim.savova
Видяна: 7324 Торта "Гнездо"

Продукти

За блата
яйца  - 4 броя
вода  - 4 с.л. гореща
захар  - 150 г
брашно  - 150 г
нишесте  - 50 г
какао  - 50 г на прах
вода  - 3 - 4 с.л. гореща
бакпулвер  - 1 пакетче
ванилия  - няколко капки

за крема: 
пудинг "Ванилия" - д-р Йоткер
сметана растителна - 2 ч. ч.
желатин - 1 пакетче

за украсата:
шоколадови яйца по избор
черен шоколад

Начин на приготвяне

От продуктите за блата се изпича  1 блат, разрязва се на 2 или 3 части по избор. Сиропират се с 1 пакетче "Мокачино"  , разтворено с прясно мляко. Редуват се блат, намазан с крем и отново блат и крем, последния се залива с шоколадова глазура. Тортата се облепя с шоколадови сламки, изработени предварително от шприцован шоколад върху хартия за печене, до получаване на вид на гнездо. Накрая се поставят шоколадовите яйца.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK