Close search

Торта Мока с маскарпоне

Добавено от prokurora
Видяна: 6212 Торта Мока с маскарпоне

Продукти

За блата: 4 яйца, 1ч.ч.захар, 1 бакпулвер, 2ч.ч.брашно, 2 ванилии, 1ч.ч.кафе (готово не сухо) еспресо или нес, 3с.л.какао
За сиропиране : 1ч.ч.мляко, 1 к.ч.кафява захар, 2с.л. нес, 2 с.л.какао
За крема :300 гр маскарпоне, 400 мл сметана, 1ч.ч. пудра захар, 100 гр бял шоколад , 100 гр черен шоколад

Начин на приготвяне

Блата се приготвя като се разделят жълтъците и се разбиват със захарта, сухите съставки се смесват и се добавят на части към жълтъците, като се редуват с кафето. Накрая се добавят белтъците разбити на сняг. Пече се на 180 градуса 40 мин. Като се изпече и изстине се разрязва на две. Двете части се сиропират . Първият блат се намазва с дебел пласт крем (аз сложих от белия крем между блатовете ). Крема се приготвя от маскарпонето разбито със захарта и се добавя разтопен шоколад (на половината се слага бял на другата половина черен ) Накрая се добавя и разбитата сметана. Отгоре се поставя вторият блат и се украсява по желание, със сметана и шоколадови фигурки.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK