Close search

Торта Павлова

Добавено от VeselinaIvanova
Видяна: 6154 Торта Павлова

Продукти

6 бр. белтъци
250 г пудра захар
1 с.л.  царевично брашно
1-2 ванилии 
1 ч.л.  бял оцет
300 мл сметана
плодове по избор - банани, киви, горски плодове,ягоди,праскови

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на твърд сняг. Постепенно се добавя пудрата захар - лъжичка по лъжичка - при непрекъснато разбиване, докато целувчената смес стане напълно гладка и захарта се разтвори. Добавят се царевичното брашно, оцета и ванилията и сместа се разбива докато ги поеме. В голяма тава слагаме  хартия за печене, намазнява се и се поръсва с царевично брашно.. Върху фолиото се маркира кръг с диаметър 24 см и в кръга се изсипва сместа - с малка шпатула центъра се оформя по-нисък от краищата и се заглажда. Пече се в предварително загрята до 120 C фурна за около час и половина. Оставя се да изстине напълно във фурната. Крайният резултат трябва да е с хрупкава коричка и мек отвътре. 
Сметаната се разбива и ако не е сладка се подслажда на вкус. Тортата се намазва с разбитата сметана и се украсява обилно с нарязани плодове                                                                                    начин на приготвяне:                                              Белтъците се разбиват на твърд сняг. Постепенно се добавя пудрата захар - лъжичка по лъжичка - при непрекъснато разбиване, докато целувчената смес стане напълно гладка и захарта се разтвори. Добавят се царевичното брашно, оцета и ванилията и сместа се разбива докато ги поеме. В голяма тава слагаме  хартия за печене, намазнява се и се поръсва с царевично брашно.. Върху фолиото се маркира кръг с диаметър 24 см и в кръга се изсипва сместа - с малка шпатула центъра се оформя по-нисък от краищата и се заглажда. Пече се в предварително загрята до 120 C фурна за около час и половина. Оставя се да изстине напълно във фурната. Крайният резултат трябва да е с хрупкава коричка и мек отвътре. 
Сметаната се разбива и ако не е сладка се подслажда на вкус. Тортата се намазва с разбитата сметана и се украсява обилно с нарязани плодове          

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK