Close search

ТОРТА "ТРИ ШОКОЛАДА"

Добавено от anna.toteva
Видяна: 34538 ТОРТА "ТРИ ШОКОЛАДА"

Продукти

‎2 пакета бисквити
3с.л. разтопено масло
2с.л. прясно мляко

1л. течна сладкарска сметана
0.5л прясно мляко
200гр. черен шоколад
200гр млечен шоколад
200гр бял шоколад
75гр захар
желатин

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат на ситно и се смесват с маслото и пр.мляко.Изсипват се в тортена форма и се притискат хубаво до оформяне на блат.
Смесваме сметаната и пр.мляко.Разделяме на 3 равни част.
Слагаме първата част заедно със захарта и черния шоколад на котлона и бъркаме докато се разтопи шоколада.Сваляме от огъня и прибавяме желатина.Изсипваме сместа върху блата.Оставяме в хладилника да стегне(около 2 часа).
След като първия крем е стегнал напълно,приготвяме втория по същия начин,но с млечен шоколад.Изсипваме го внимателно върху първия крем и пак оставяме в хладилника да се стегне.След това приготвяме и крема с белия шоколадОставяме в хладилника за по-дълго време(около 4 часа).
Отгоре се украсява по желание.

8 Коментара

  1. Small
    Анонимен

    Не е ли малко друсаща тортата?Лесно ли се сервира или пада от чинийката.

  2. Small
    Анонимен

  3. Small
    Не е ли малко друсаща тортата?Лесно ли се сервира или пада от чинийката.

  4. Small
    Не е ли малко друсаща тортата?Лесно ли се сервира или пада от чинийката.

  5. Small
    Не е ли малко друсаща тортата?Лесно ли се сервира или пада от чинийката.

  6. Small
    Анонимен

  7. Small
    Анонимен

  8. Small
    Анонимен

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK