Close search
добави рецепта »

Рецепти от pulpudeva

ТОРТА „ПРОФИРНА”
5.0

ТОРТА „ПРОФИРНА”

Продукти: ТОРТА „ПРОФИРНА” Продукти: - Обикновени бисквити – 2 или 3 опаковки от по 130 грама. Бройката зависи от това дали искаме тортата да е по-обемна или не. Предполага се да бъде с диаметър 26-28 см. - 2 кофички заквасена сметана от по 400 грама всяка. И при сметаната количеството може да варира съобразено с количеството бисквити. - Захар – на вкус, преценява се на момента при приготвянето – не повече от 100-200 грама. - Кокосови стърготини – на вкус, не повече от 100 грама. - Плодове – пресни (ягоди, череши, малини, боровинки, касис и др.), замразени (вишни, боровинки, касис и др.) или от компот (кайсии, праскови, ананас и др.). - 1 пакетче желатин (със съответните 2-3 лъжици захар, които винаги се прибавят към него, след като е разтворен във вода или друга течност) - Сок от 1 или 2 компота – към 600 грама. - Вместо сок от компот и желатин може да се използва ГОТОВА ЗАЛИВКА ЗА ТОРТА (има ги по големите търговски вериги) в червен или светъл цвят. Тази заливка се приготвя за 2 минути (със същото количество компот) и изключва приготвянето на желатина и компота като заливка.

Пълната рецепта
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK