Close search

Великденски пълнени Моркови с яйчена салата

Добавено от dechito
Видяна: 8400 Великденски пълнени Моркови с яйчена салата

Продукти

1 бр. бутер тесто * (по оригинална американска рецепта се използва готово тесто за пай)
1 яйце (размито с 1 чаена лъжичка вода)
жълта и червена течна боя за храна 
1 1/2 чаша яйчена салата или такава по ваш избор
1 връзка пресен копър или магданоз

Необходими инструменти:

нож за пица или обикновен нож
6  метални форми за направа на рогчета
сладкарска четка
незалепващо алуминиево фолио, хартия за печене

Начин на приготвяне

Загрейте фирната на 200*С.

Разтелете бутер тестото (или тестото за пай) върху дъска и го нарежете на 6 равни ивици. 

Намажете всяка ивица с яйцето и навийте всяка ивица на тънко ролце.

Навийте така направеното ролце около формата за рогчета.

Смесете 1:30 червната и жълта боя (1 капка червена : 30 капки жълта) и с четка оцветете вече готовата форма на моркова.

Печете на хартия за печене за около 6-8 мин до златисто.

Оставете моркова да се охлади за около 5 мин от фурната.

Отстранете внимателно формата за рогчета.

Напълнете всеки морков преди сервиране със салатата и добавете магданози или копър отгоре за окраса.


***Може да съхранявате до 2 дни в херметически затворен съд, но най-добре консумиракте веднага.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK