Close search

Великденско гнезденце

Добавено от fly.sohigh.5
Видяна: 4380 Великденско гнезденце

Продукти

1 кг картофи
1 връзка магданоз
сол на вкус
4-5 яйца
1 пакетче крема сирене
250 г кайма
2-3 пръчици спагети
черен пипер на зърна
листа маруля за декорация
2-3 обелки от домат - за розички
1 домат - за калинки
черни маслини
морков

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и обелват. Посоляват се и се намачкват на пюре. Слагат се в средата на подходящо плато, като се оформят във формата на гнездо. Магданозът се измива и наситнява, слага се в средата на гнездото. Яйцата се сваряват, обелват се и от тях се вземат само жълтъците, които се смесват с крема сиренето - служат за приготвянето на пиленцата. Пиленцата може да се поставят в черупки от яйца - за по-голям ефект. От сместа (крема сирене и жълтъци) се оформят топчици - едната по-голяма - за тяло на пиленцето, а другата по-малка - за главичка. Очички на пиленцата служат зърната черен пипер, а крилцата, човчиците и гребенчетата се изрязват от морков с помощта на нож или белачка за рязане. Готовите пиленца се нареждат в гнездото. Отстрани се декорира с обелките от домат, оформени като розички, калинките, които се правят от домат - разрязва се на две, прави се разрез на половината, с нож се надупчва на няколко места, където се слагат също зърна пипер - за точици, черна маслинка - за главичка. Таралежчетата се приготвят от каймата, като с леко намокрени пръсти (в оцет) се оформят телцата и муцунките, слагат се за очички зрънца черен пипер, а бодличките са начупените на части и забити в каймата спагети. Готовите таралежчета се пекат в загрята фурна, върху хартия за печене - до готовност на каймата.
Подреждате всичко върху платото, както ви хареса - по вкус и фантазия ;) 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK