Close search

Ягодова тарта с лимонов крем

Добавено от prokurora
Видяна: 4548 Ягодова тарта с лимонов крем

Продукти

Продукти за блата

120 г меко масло
120 г пудра захар
2 яйца
200 г брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
1 ванилия
100 г орехи

Продукти за крема

4 ч.ч. прясно мляко
4 жълтъка
4 с.л.пшенично нишесте
2 с.л.брашно
1 ч.ч. захар
сок от 2 лимона
настъргана кора от 1 лимон
2 ванилии
1 ч.ч.бита сметана

500 г ягоди
4 белтъка
200 г пудра захар

Начин на приготвяне

Маслото се разбива на крем със захарта. Прибавят се яйцата, ванилията и брашното пресято с бакпулвера. Накрая се добавят ядките. Пече се в тортена форма на 170 градуса.
Нишестето,захарта и брашното се смесват, добавя се малко мляко и се разбърка до хомогенна каша.Прибавят се жълтъците лимоновият сок и кората, ванилията и останалото мляко. Вари се докато се получи гъст крем.След като изстине се добавя 1 ч ч разбита сметана. 
Ягодите се нарязват на парченца и се добавят към крема. Крема се изсипва върху блата след това отгоре се шприцоват белтъците разбити на сняг с пудрата захар. Тартата се слага под силно загрят грил да се получи лек загар на целувчената смес. Гарнира се с ягоди намазани с желе.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK