Close search

Ягодова торта

Добавено от RositsaHristova
Видяна: 4516 Ягодова торта

Продукти

за блата  2 яйца 1чч захар 1чч брашно 2 ванилии                           за крема  1 пакет пудинг-ванилия   100гр сладкарска сметана течна  1 пакетче желатин ягоди-500гр

Начин на приготвяне

Разбиват се белтъците с захарта прибавят се желтъците бие се до получаване на пухкъв крем след тава се добавят ванилиите и брашното Готовото тесто се изсипва в тава с махащо се дъно покрита с домакинска хартия   Пече се на 180 градуса за 20 минути изважда се и се оставя да изстине                                           Приготвяме пудинга както пише на пакетчето и го ставяме да изстине през това време разбиваме сметаната с малко захар 2 лъжици до твърдост                                                                       Смесваме изстиналия крем със сметаната            Разтваряме половината желатин в 30 гр студена вода и след като набъбне се загрява за 10 секунди в микровълнова колкото да се втечни и се прибавя към крема разбърква се    Слагаме изстиналия блат в същата тавичка кедето се пече без хартията изливаме половината крем нареждаме нарязани ягоди и отново изливаме останалия крем  Поставяме в хладилник за 2 часа и когато стегне махаме страничната част на тавата  Украсяваме с нарязани ягоди в вид на ветрило отгоре ги намазваме с останалия също разтворен желатин за да получат блясък и да се запазят пресни

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK