Close search

Яйца на очи с ементал и прошуто

Добавено от bogomil.iliev
Видяна: 5103 Яйца на очи с ементал и прошуто

Продукти

4 бр. Яйца
100 гр. Сирене Ементал 
40 гр. Прошуто
1 с.л. Краве масло
10 гр. Рукола

Начин на приготвяне

Загрявате тигана на бавен огън, слагате маслото да се разтопи и след това добавяте яйцата. След като побелее белтъка добавяте и нарязан на ленти сиренето Ементал. Похлупвате тигана/яйцата с капак за да се забулят. След около 4-5 минути разтилате прошутото, махате капака и тигана от печката, като оставяте да се омекне прошутото върху яйцата. Накрая поръсвате с рукола.

Поднасят се топли. Препоръчвам ви и една бира Guinness

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK