Close search

Кекс с рикота

3.0
от общо 127 гласа
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Кекс с рикота photo-credit Вкусен шоколадов кекс с рикота

Начин на приготвяне

1. Смесваме 220 г пудра захар със 190 г меко масло, до получаване на хомогенна смес. Добавяме постепенно 2 яйца.

2. Пресяваме 125 г брашно и 45 г какао и добавяме в сместта.

3. Смесваме рикотата с 50 г пудра захар, 1 яйце и ванилията и разбъркваме добре.

4. Намазваме правоъгълна тавичка с масло, покриваме с хартия за печене и изсипваме какаовата смес. Отгоре изсипваме рикотата и със шпатула леко объркваме и заглаждаме.

5. Печем на 180 градуса за 45 минути. След като се опече нарязваме на квадратчета. Вместо рикота, можем да използваме извара.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност