Close search

3 полезни храни за по-добър външен вид

3 полезни храни за по-добър външен вид 3 полезни храни за по-добър външен вид Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

За да се постигне сияйна и неустоима визия, не е достатъчно само да се използва козметика.

Според специалисти набавянето на определени хранителни вещества, витамини и минерали е от съществено значение за вида и здравето на кожата, косата и ноктите.

Дори само с консумацията на 3 вида храни, като боровинки, авокадо и фасул, могат да се набавят нужните елементи, които да подобрят външния вид и да забавят процесите на стареене.

1. Боровинки

Заради богатото си съдържание на витамин C, боровинките допринасят за доброто кръвообращение. Осигуряват минерали и соли на организма, които ограничават процесите на стареене.

Маската за лице от боровинки намалява подпухналостта и премахва вредните токсини. Придава сияен, свеж и отпочинал вид на кожата.

2. Авокадо

Още от древни времена екзотичният плод се използва като отлично козметично и разкрасително средство.

Авокадото е мощен антиоксидант и има антибактериално действие. Богато е на протеини и полиненаситени мазнини, съдържа витамини А, С, Е и К, които подпомагат общото здравословно състояние на кожата, придаващи й меко излъчване и незабавен блясък.

Плодът е идеална естествена съставка за подхранване на косата, тъй като е обогатен с етерични мазнини, които имат овлажняващо действие. Авокадото прави косата мека и еластична, както и по-малко податлива на изсушаване и накъсване.

3. Фасул

Варивата, особено фасулът, са богати на фибри, калий и цинк. Това го прави добър хранителен източник за кожата. Подобрява вида и еластичността й.

Консумацията на фасул помага за намаляване на холестерола и процеса на отслабване, което респективно се отразява положително и на външния вид.

Източник: puls.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност