Close search

8 от най-добрите коктейл барове в Берлин

8 от най-добрите коктейл барове в Берлин 8 от най-добрите коктейл барове в Берлин Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Най-добрите места за коктейли в немската столица предлагат микс от класически питиета и иновативни заглавия, разказва основателят на сайта за пътувания Slow Travel Berlin Пол Съливан, цитиран от Termo.bg.

Beckett's Kopf

Входът на този бар в квартала „Пренцлауер Берг“ не е отбелязан по никакъв начин, освен със зловещо блещукаща снимка на Самюъл Бекет на прозореца, а за да влезеш трябва да позвъниш на звънец. Вътре има две елегантни помещения (едното е за пушачи) с приглушена светлина, ниски маси и фотьойли тип „Честърфийлд“. 

Изчерпателното меню с напитки, закътано между страниците на томче на Бекет, е разделено на секции като „Свежи и фънки“ и „Билкови и флорални“, и винаги включва сезонни специалитети. Ледът се троши на ръка, а перосналът на драго сърце забърква напитки по поръчка за тези, които не са си харесали нищо от менюто. Феновете на абсента могат да пробват тукашната версия на класиката „Маймунска жлеза“, приготвена с английски мармалад.

Pappelallee 64, Prenzlauer Berg, +49 162 2379418. Работно време: вторник-неделя от 20 ч.

Bebel Bar and Lounge

Снимка: mixology.eu

Hotel de Rome е един от най-разкошните хотели в града. Приютил е и един от най-добрите му коктейл барове. Разположен точно до впечатляващата рецепция, Bebel Bar продължава хотелския стил на съвременна елегантност, а високите му тавани са украсени с оригинални гипсови мазилки. Bebel привлича 5-звездна клиентела, а менюто с напитки, в което има над 60 коктейла, включва много висококласни и редки алкохолни разновидности: „Доня Пруня“ е с коняк от Шарент (Югозападна Франция), 10-годишно отлежало порто и джинджифилова бира, а ще намериш и питиета с коняк от Гран Шампан и избрана италианска водка от региона Геме.

Hotel de Rome, Behrenstrasse 37, Mitte, +49 30 460 6090. Работно време: 09-01 ч.

Green Door

Сгушен в някога любимия на Дейвид Боуи бохемски квартал „Шьонеберг“, Green Door е старо местенце за живеещите наоколо, в което се отнасят сериозно към пиенето. Собственикът – драматургът Фриц Мюлер-Шерц, отваря бара преди 15 години, за да насърчи това, което нарича „силата на позитивното пиене“. Зад простичкия зелен надпис и безличните завеси се крие кичозен интериор с тапети от плат, рамкирани снимки от 70-те и куче-талисман, което си почива върху бара. Коктейлното меню е впечатляващо дълго, предлага различни специалитети всеки месец и включва едноименното питие-запазена марка на бара – смес от шампанско, лимон, захар и мента.

Winterfeldtstrasse 50, Schöneberg, +49 30 215 2515. Работно време: 18-03 ч. (неделя-четвъртък), 18-04 ч. (петък-събота); хепи ауър: 18-21 ч.

Buck and Breck

Снимка: Jason Whittaker

Малкото черно помещение, кръстено на бившия американски президент Джеймс Бюкенън и вицепрезидента му Джон Брекънридж, има отлична местоположение в „Мите“ (централния и най-стар квартал на Берлин) и е най-новият и непретенциозен коктейл бар в града. Отвън е замаскирано като художествена галерия – единствената витрина обикновено е закрита от палета или причудлива декорация, а в тъмната вътрешност на бара има място само за 14 човека, седящи около дълъг, правоъгълен бар (правостоящи не са разрешени). 

Собствениците Гонсало де Соуза Монтейро и Холгер Грол творят изтънчени напитки като едноименния специалитет на заведението – вкусен, силен микс от коняк, ликьори, абсент и шампанско. Менюто е малко, добре оформено и залага на тайнствени и исторически рецепти. Препоръчително е да си направиш резервация предварително.

Brunnenstrasse 177, Mitte. Работно време: от 20 ч.

Newton Bar

Снимка: www.dwh.de

Класическият коктейл бар се покланя дълбоко на прочутия моден фотограф Хелмут Нютън с характерните си кресла от червена кожа и впечатляващите 6-метрови снимки на голи модели, качени на високи токчета. Луксозната атмосфера е подчертана от тежките дъбови маси и пищния, ярък бар, предлагащ редица знаменити напитки: отлично смесени класики като „Манхатън„ и „Мартини“, както и „градски специалитети“ като „Метрополис Берлин“ (с „Йегермайстер“) и „Шанхай“ (с личи и слива).

Големите прозорци разкриват гледки към площад „Жандарменмаркт“. Очаквай да срещнеш хора, облечени по последна мода, бизнесмени и заможни туристи. За по-задушевни срещи на втория етаж е разположен салон за пури.

Charlottenstrasse 57, Mitte, +49 30 202 9540. Работно време: 10-03 ч. (неделя-четвъртък), 10-04 ч. (петък-събота).

Reingold

Тематиката на Reingold е „питейно заведение по време на Сухия режим от 30-те години“. Подкрепена е от бармани със зализани назад коси, тиранти и винаги готови запалки. Постоянното присъствие в бара осигуряват офис-служители, хипстъри и почитатели на чашката от квартала. Дългото, тясно помещение има боядисани в кехлибарено стени и огромен стенопис на децата на Томас Ман – Клаус и Ерика. Предлагат се типични германски снаксове, които вървят с питието.

 Саундтракът редува суинг с мотаун, а персоналът е добре обучен в приготвянето на класически и сезонни напитки – One in a Million е плодово-билкова смес от отлежал индийски ром, пресен лайм, розмарин, сок от ананас и ванилов ликьор, а Chocolate Agavioni променя класическия коктейл Negroni, като смесва бяла текила с кампари, сладък вермут и шоколадов ликьор.

Novalisstrasse 11, Mitte, +49 30 2838 7676. Работно време: вторник-неделя – 19-04 ч.

Shochu Bar

Снимка: meaganspubgad214.blogspot.com

Ако търсиш нещо по-различно, опитай бар Shochu – допълнение към популярния японски ресторант Uma в центъра на града. Shochu предлага силни коктейли, приготвени със силния японски ликьор със същото име, направен от дестилиран ориз и картофи. 

Напитките са прекрасни, свежи и се сервират с екзотични съставки като шафран, бергамот, юзу (азиатски цитрусов плод), кардамон, круша от сорта „Наши“, сусам, зелен чай или цветове от жасмин. Има и класически коктейли с коняк и джин. Локацията близо до булевард „Унтер дел Линден“ предопределя по-скъпо облечената клиентела на заведението. През уикендите диджеи пускат чил аут и други приятни мелодии.

Behrenstrasse 72, Mitte, +49 30 3011 17 328. Работно време: понеделник-събота – 18-02 ч.

Victoria Bar

Още преди „Потсдамер Щрасе“ да се превърне в готин район, Victoria Bar беше първият, който донесе тук щипка класа. Заведението е печелило награди за интериора си, който се отличава с класически дървен бар и стени, украсени със сатирични творби на Сара Лукас, Марсел Дзама и Мартин Кипенбергер. 

Известният с изисканата си, но непретенциозна клиентела бар предлага експертно смесени напитки. Опитай „Принц Чарлз“ - силна смес от коняк VS, кайсиево бренди, ангостура и шампанско. Барът си има и собствено „Училище за пиянство“, в което се предлагат уроци за приготвяне на коктейли.

Potsdamer Strasse 102, Tiegarten, +49 30 2575 9977. Работно време: четвъртък-неделя – 18:30-03 ч.; петък-събота – 18:30-04 ч.; хепи ауър – 18:30-21:30 ч.

Windhorst

Снимка: Hg2Hedonist/Flickr

Въпреки че е на един хвърлей на куфарче от американското посолство, този тих бар с едно помещение е далеч от дипломатическо свърталище. Собственикът Гюнтер Виндхорст е създал лежерно и интимно място, за което помагат колекцията на Гюнтер с джаз и латино плочи и картините на джаз музиканти по стените. 

Акцентът в 52-страничното меню е върху напитките в американски стил, с добър баланс между иновативни и класически коктейли. Опитай „Гимлет“-а с лимонова трева – екзотична адаптация на класиката с джин и сок от лайм. Windhorst е страхотно място за питие преди или след театър. Можеш и просто да седнеш на бара и да погледаш как барманите практикуват занаята си с впечатляващо усърдие.

Dorotheenstrasse 65, Mitte, +49 30 2045 0070. Работно време: от 18 ч. (от 21 ч. в събота и неделя).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност