Close search

9 употреби на английската сол

9 употреби на английската сол Евтина и лесно достъпна, английската сол предлага много ползи за организма. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Евтина и лесно достъпна, английската сол предлага много ползи за организма. Може да се прилага вътрешно и външно. Английска сол замества по-малко популярното наименование на химическото съединение магнезиев сулфат хептахидрат. Магнезият е много необходим на организма, тъй като той участва във важни функции като контрол на мускулите, производство на енергия и отстраняване на токсини.

Най-разпространеният начин за използване на английската сол е да включите две чаши сол във ваната. Тя лесно се абсорбира от кожата и действа чудесно.

Релаксиращо действие

Английската сол има успокояващ ефект върху нервната система. Организмът използва магнезия, за да обвърже серотонина – веществото, което ни кара да се чувстваме добре, но ежедневният стрес и излишният адреналин редуцира нивата на магнезий в организма. Ваните с малко английска сол възстановяват магнезия.

Детоксикиращо действие

Магнезиевият сулфат спомага за премахване на тежките метали от организма. Стимулира работата на панкреаса и го кара да създава допълнителни храносмилателни ензими, укрепва стените на храносмилателния тракт и така спомага отделянето на токсични вещества и го улеснява.

Успокоява леката болка

Комбинацията от успокояващо и прочистващо действие на английската сол се употребява за лечение на болки в мускулатурата и ставите.

Ексфолира и омекотява на кожата

Поставената във вана сол омекотява кожата и я прави гладка. Водата трябва да бъде топла, но не гореща. Не забравяйте да се изплакнете много усърдно от солта. Нанесете директно върху кожата, ако искате да използвате солта като ексфолиант, можете да я комбинирате с малко кокосово масло.

Ако не искате да слагате сол във ваната пробвайте някоя от тези идеи:

Почистване на лицето - смесете половин чаена лъжичка английска сол с почистващата си козметика за лице и почиствайте кожата си редовно. Така вашата кожа ще е добре хидратирана и порите ще са почистени.

Вана за краката - добавете половин чаша английска сол в леген, който е пълен с вода. След това накиснете краката за колкото време желаете. Тази процедура се използва за премахване на болката на краката и отстраняване на потната миризма.

Измиване н косата - ако имате необичайно мазна коса, за измиването й добавете девет супени лъжици английска сол в половин чаша шампоан. Солта ще попие излишните мазнини и ще почисти косата.

За повече обем в косата - смесете в равни части балсам за коса и английска сол. Нанесете върху косата след измиване с шампоан и оставете за 20 минутки, след това изплакнете обилно и се насладете напълно на меката и обемна коса, която вече имате.

Източник: apteka-optima.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност