Когато избирате краставици
Ето какво трябва да имате предвид, когато купувате краставици, за да бъдат те възможно най-добрият избор:
- Изберете краставици, които изглеждат лъскави. Отвън краставиците не трябва да са матирани или мазни. Краставиците трябва да изглеждат свежи.
- Тествайте здравината на краставицата. Тя трябва да е твърда и натискащият пръст да не потъва навътре. Хубавата краставица е твърда дори и в краищата си.
- Изберете месести краставици, но не прекалено дебели. По-малките краставици са по-хрупкави и имат по-малки семки, което ги прави по-привлекателни за много хора и особено за децата.
- Избягвайте краставици с изсъхнали краища, жълти петна, наранени участъци или такива, които лесно се огъват.
- Краставиците трябва да са с почти еднаква дебелина по цялата си дължина.
- Съхранявайте краставиците в кошницата на хладилника. Поради голямото съдържание на вода в тях, краставиците трябва да се консумират до 2-3 дни. Избягвайте да ги съхранявате в близост до плодове, тъй като в резултат на това краставиците пожълтяват и се развалят по-бързо.
Източник: doctoronline.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook