Close search

Чай от жасмин срещу депресия

Чай от жасмин срещу депресия Чай от жасмин помага срещу депресия Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Жасминът (Jasminum) представлява увивно храстовидно растение, което расте в районите с тропически климат. Жасминът има силно ухаещи цветове, цъфти в края на зимата и началото на пролетта, обсипвайки се с красиви ароматни цветове. 

Той е много близък роднина на маслината, с която се отнасят към едно и също ботаническо семейство – Маслинови (Oleaceae). В рода Жасмин влизат около 200 вида вечнозелени храсти и лиани, които са се разселили по всички тропични и субтропични части на света.

Повечето хора познават жасмина като една от основните съставки на множество парфюми. Полезното в жасмина е етеричното му масло. То притежава болкоуспокояващо, противовъзпалително и отхрачващо действие. Чай от жасмин премахва главоболието и действа стимулиращо на имунната система.

Освен, че е много силен лек срещу депресия и мрачно настроение, чай от жасмин е силен афродизиак. Той е много успокояващ и помага при безпокойство, умора и безсъние. 

Според учени чай от жасмин е по-силен дори от лекарство и няма странични ефекти.Полезният чай от жасмин има свойството да нормализира водния баланс на организма, да увеличава млякото при кърмачките и да нормализира женският месечен цикъл. Полезната топла напитка поддържа функциите на щитовидната жлеза. Течността лекува конюнктивит и според последни изследвания той може да предпазва от рак на гърдата и на лимфните възли.

Приготвянето на чай от жасмин е по-особено. Билката не бива да се кисне във водата повече от три минути, тъй като след това вкусът става неприятен. Препоръчително е водата да не е вряла, а да е до около 70 градуса по Целзий.

На Изток жасминът се отглежда промишлено, а цветовете му се добавят към чай, като особено популярен е китайският зелен чай с жасмин, който влияе върху работоспособността и подобрява настроението. Зеленият чай има мощни антиоксидантни качества, а жасминът добавя тонус и антистрес ефект и служи като антидепресант.

Полезният и много ароматен чай от жасмин освежава мозъка, прочиства кръвта, премахва умората и отваря сетивата. Пийте тази топла напитка, защото тя пленява със своите здравословни качества, както и със своя нежен и деликатен вкус, пише още lechitel.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност