Close search

Чесън срещу зъбобол

Чесън срещу зъбобол Чесън премахва зъбобола само за няколко минути photo-credit

Ако ви заболи зъб и по една или друга причина сте някъде извън града или на място, в което няма дежурен стоматолог, подобна болка може да ви се стори много по-силна, отколкото е в действителност. 

И ако нямаме под ръка обезболяващи лекарства, тогава положението наистина може да стане много сериозно. Болката не си отива, а се усилва с всяка изминала минута. В подобни моменти сме в състояние да си изкараме сами болния зъб. След време това може да ви се стори смешно, но в състояние на болка, и то от болен зъб, човек е способен на какво ли не.

Можете ли да си помогнете? Да, стига да имате под ръка чесън. Рецептата, която ви предлагаме е колкото странна, толкова и лесна.

Какво трябва да направите?

- Вземете чесъна, обелете го и го направете на каша. Необходимо ви е количество колкото монета от един лев.

- Направете превръзка, с която да завържете чесъна за китката. Чесновата каша се поставя на мястото, където е пулса. Вярваме, че всеки може да го намери.

- Ако зъбът, който ви боли се намира от лявата страна, сложете чесъна върху пулса на дясната ръка. Ако ви боли зъб от дясно, завържете чесновата каша на лявата ръка, там, където е пулса. Ще 10 минути, може би и половин час и болката ще отшуми.

Това, което трябва да имате предвид е, че този метод спира болката, но не лекува зъба. Така или иначе ще ви се наложи да отидете на зъболекар.

Източник: bolime.net 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK