Close search

Няколко причини да добавяте канела в менюто си

Няколко причини да добавяте канела в менюто си Изследователите твърдят, че ако по-често включваме канелата в менюто си, можем да подобрим общото си здравословно състояние Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Канелата е една от подправките с най-високо съдържание на антиоксиданти. Уважавана от почти всяка култура от векове, тя се откроява със своите сладък вкус и приятен специфичен аромат.

Наскоро правено изследване сочи, че ако по-често включваме канелата в менюто си, можем да подобрим общото си здравословно състояние, тъй като е богата на калций, желязо, флавоноиди, антиоксиданти

Освен това, канелата стимулира работата на мозъка. Ароматът на канела повишава познавателните способности. Също така ни позволява да се концентрираме, да запомняме по-бързо нова информация.
Влияе положително на сърцето

Учени от САЩ установили, че добавянето на канела или куркума в храната понижава негативните последици от консумацията на мазна храна. 

Канелата подпомага отслабването, подобрява обмяната на веществата и нормализира нивото на кръвната захар. Добавяйте я в овесената каша или киселото мляко.

Подобрява работата на дебелото черво. Можете да я добавите и към супата от леща, или към ястията от черен боб.

Слабо известен факт е и, че канелата е полезна за венците. Известна е със своите антибактериални свойства.

Канелата влияе положително на кожата. Отново заради антибактериалните си свойства, канелата често е използвана в козметичната промишленост, пише още jiveizeleno.com.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност