Close search

Чесънът: бижуто в кухнята

Чесънът: бижуто в кухнята Чесънът: бижуто в кухнята Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Макар и малък, чесънът е много полезен зеленчук, с уникален вкус. Витамините, които съдържа и свойството му да понижава кръвното налягане, правят чесъна незаменим за здравето на човека. Но готвенето с чесън има своите тайни.

Предимствата на чесъна

Чесънът съдържа витамини А, В1, В2 и В6 и минерали като желязо, фосфор и калий. Наред с много други неща чесънът също така помага и за укрепване на имунната система, подобрява кръвообращението, премахва токсините в организма и намалява високото кръвно налягане.

Тайните в кулинарията

Вземете под внимание тези съвети преди да използване чесън в храната си.

Когато купувате и съхранявате: Изберете чесън с твърди глави, които имат еднакъв цвят. Съхранявайте го в отворен съд, на стайна температура, отделен от други храни. Чесънът остава пресен до шест месеца.

Рязане: Можете да нарежете чесъна, да го пресовате или да сложите цяла скилидка, според ястието, което приготвяте. Пресовайте обелените скилидки за сосове и супи. За ориз и картофи го нарежете на кубчета, а когато го използвате като ароматна подправка при месо, сложете цели обелени скилидки.

Когато готвите: Избягвайте да готвите с чесън, когато е необходима висока температура, защото придобива горчив вкус. Чесънът е готов, когато добие златист вид.

Финален съвет: Можете да отстраните миризмата на чесън от ръцете си като ги изплакнете със студена вода, без да ги триете една в друга.

Източник: sdelkoteka.wordpress.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност