Close search

Диета за кърмачки

Диета за кърмачки По време на бременността и кърменето трябва да се уверим, че се храним добре, защото това ще има дълготрайни ефекти върху здравето на бебето ни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Кърменето е особено важен етап от развитието на бебето. По време на бременността и кърменето трябва да се уверим, че се храним добре, защото това ще има дълготрайни ефекти върху здравето на бебето ни. Дефицитите през този период ще доведат до проблеми по-късно, когато вече сме ги забравили.

Много фактори трябва да се вземат предвид, когато се планира диетата на кърмещата майка.

Консумация на калории

Жената се нуждае от 1200 калории на ден, но когато е бременна това количество се увеличава на 1700. Не си мислите докато сте бременни да ядете двойно, защото все пак бебето няма същите калорийни изисквания. Яденето на два пъти повече храна ще доведе само до нездравословно напълняване, от което след това ще ни е трудно да се отървем.

Храни, богати на фибри

Фибрите са от голяма значение за организма, защото са богати на витамини и минерали. По време на бременността и кърменето трябва да консумирате храни богати на фибри, защото те поддържат доброто движение на червата. Можете да си ги набавяте от плодове, зеленчуци, бобови култури и зърнени продукти.

Пресни плодове и зеленчуци

Сезонните плодове и зеленчуци са много полезни. Избягвайте консервираните или замразените продукти, особено по време на бременност и кърмене. Консервирането отнема много от полезните хранителни вещества в тези храни. Плодовете и зеленчуците осигуряват важни витамини и минерали които са необходими за растежа на бебето.

Млечни продукти

Калцият и витамин D са от голямо значение за костите на и зъбите на бебето. Консумирайте всякакви млечни продукти. Яйцата са отличен източник на фолиева киселина и калций. Фолиевата киселина е важна за правилното развитие на мозъка и гръбначния стълб на детето.

По време на бременността и кърменето трябва да се ограничават пържените храни, не прекалявайте с лакомствата и се откажете от газираното.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност