Close search

Discover.Vino - Северна Италия

Discover.Vino - Северна Италия Discover.Vino Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Третото издание на поредицата Discover.Vino е посветено на Северна Италия и ще се проведе на 25 юни, между 15.00 ч. и 21.30 ч.

По време на изложението ще бъде представено огромното разнообразие на вина от емблематични райони като Пиемонт, Лигурия, Емилия Романа, Алто Адидже, Венето, Фриули Венеция Джулия и др.
Най-западният от тях е прочутият Пиемонт, чийто емблематични сортове дават световно признати вина като Бароло, Барбареско или Барбера. 

По време на Discover.Vino Северна Италия ще разберем защо местните наричат Бароло – кралят, а Бабареско – кралицата на Пиемонт.

На изток Пиемонт граничи с един от най-големите райони на Италия, Ломбардия. Освен със зимните си курорти той е известен и с винарски наименования като Олтрепо Павезе (неслучайно наричан италианската Бургундия) и Франчакорта (известна с превъзходните пенливи вина по традиционния метод).

Италия произвежда повече различни видове пенливо вино от всяка друга страна в света и всички те идват от северните райони на страната. Discover.Vino ще ви срещне с тях и разбира се, със звездата на областите Венето и Фриули Венеция Джулия – просеко.

У нас северният район Трентино – Алто Адидже е по-известен с белите вина, но ще се убедите, че червените по нищо не им отстъпват.

Вносители, чийто вина ще може да опитате по време на събитието са: Cartel, Bibendum, Proekt Trading, Vayk, Winemarket, Transimport, Vinita, Delita trade.


Билети за Discover.Vino Северна Италия може да купите през онлайн магазина на Gourmet Publishing: www.vintageclub.bg или на място.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност