Close search

Спагети "Карбонара"

3.7
от общо 151 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Спагети "Карбонара" photo-credit Вкусните спагети "Карбонара" са едни от най-известните спагети извън Италия

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин. 
  2. Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин, докато започне да се свива.  
  3. Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. 
  4. След това добавяме жълтъците. 
  5. Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
  6. Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.
Още от : паста

2 Коментара

  1. Small
    Анонимен

    По сухи са и от Сахара, трябва да имат повече сос за да са добре.

  2. Small
    Анонимен

    Ще си пише каквото си иска . Нейн си е болка.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност