Спагети "Карбонара"
Продукти
- сол на вкус
- 200 мл сметана
- 2 жълтъка
- черен пипер на вкус
- 40 мл зехтин
- 150 г сирене "пармезан"
- 1 пакет спагети
- 300 г пушен бекон
Начин на приготвяне
- Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин.
- Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин, докато започне да се свива.
- Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт.
- След това добавяме жълтъците.
- Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
- Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.
Тортелини с гъбен сос
Сваряваме тортелините според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.Междувременн...
Спагети "Болонезе"
В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.Сле...
5 Коментара
Рецепта в листата, на която липсва описан основният продукт и количеството на спагетите!
Глупости.
Рецепта в листата, на която липсва описан основният продукт и количеството на спагетите!
Глупости.
По сухи са и от Сахара, трябва да имат повече сос за да са добре.
Ще си пише каквото си иска . Нейн си е болка.