Close search

DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите

DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите По традиция, най-големият форум на българското вино предлага богата съпъстваща програма. photo-credit

За тазгодишното си издание, DiVino.Taste поглежда към огромното винено разнообразие на съседните страни от Балканите. Тази част на Европа изобилства от сортове и стилове, а от съчетанието на древни традиции с модерни тенденции се получават изключителни интересни вина.

По време на майсторския клас Виненият вкус на Балканите: неоткрити тероари Ирина Софранова ще ни запознае с много неизследвани територии и тайни за земята, която всички си мислим, че познаваме.

Историята на гръцкото вино е бурна като историята на народа, обитавал земите на днешната ни южна съседка. Хилядолетна традиция, голямо тероарно и стилово разнообразие и сериозно развитие през последните десетилетия – така най-кратко може да се опише съвременно винопроизводство в слънчева Гърция. Страната предлага и огромно изобилие от сортове – близо 300!

Макар и само на няколко часа път с автомобил от големите ни градове, гръцките винарски райони все още остават слабо познати за българската публика. А наистина заслужават внимание! Благодарение на цяло едно поколение млади енолози, получили образованието си във Франция и Калифорния, гръцкото винопроизводство направи голяма крачка напред. За да представи огромните възможности пред винарството в Гърция, за DiVino.Taste 2015 в София пристига професорът по лозарство Стефанос Кундурас. С дегустация на 10 от най-интересните гръцки сортове той ще покаже как изглежда съвременното гръцко вино.

Петото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 20 до 22 ноември, в НДК София. Билети за изложбената част и майсторските класове се предлагат онлайн в магазин Vintageclub. Пълната програма на DiVino.Taste 2015 може да намерите на 2015taste.divino.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK