Close search

Какво не знаем за гроздето

Какво не знаем за гроздето Защо да консумираме грозде photo-credit

Някои от най-често срещаните начини за консумация на грозде са: докато е прясно, изсъхнало на стафиди или направено на вино и гроздов сок.

Отглеждането на грозде е най-голямата хранителна индустрия в света, тъй като има повече от 60 вида и 8000 сортове грозде. Всички те могат да бъдат използвани, за да се направи сок и вино, съобщават колегите ни от foodpanda.

Двата основни вида грозде в света са американски и европейски.

Някои любопитни факти за гроздето:

- Най-продаваният сорт  грозде в Америка се нарича „Томсън” и е без семки. Златните стафиди се правят от него.

- Една бутилка вино, съдържа 1,4 кг. грозде.

- 25 милиона акра земя, в света, се заема от лозови насъждения.

- Средностатистическия човек изяжда по 8 кг грозде на година.

- Гроздето се състои от 80% вода, а стафидите са съставени от около 15% вода.

- Гроздето е подходящо при диети, въпреки че много хора го отричат, заради нивата на захар.

Гроздето е изключително полезно за здравето. То помага, при болестта на Алцхаймер, астма, запек, сърдечни заболявания, нарушено храносмилане, бъбречни заболявания и мигрена. Яденето на грозде също може да минимизира риска от сърдечен пристъп. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK