Close search

Есенна диета с плодове

Есенна диета с плодове Редовната консумация на есенни плодове благоприятства и активизира храносмилането photo-credit

Есенните плодове са изключително полезни както за здравето ни, така и за поддържане на добра форма.

Редовната консумация на грозде, сини сливи, ябълки, круши и тиква ще благоприятства и активизира храносмилането, ще прочисти тялото от натрупаните токсини и ще повиши защитните сили на организма ви.

Богатство от витамини и високото съдържание на фибри в диетата, ще ви помогне не само да се отървете от излишните килограми, но ще дари на организма ви тонус, жизненост и енергия, пише още ladyzone.bg.

  • 1-и ден

Закуска:

100 г кисело мляко (не повече от 2% масленост) + 1 с.л. овесени ядки + 100 г сини сливи

Обяд:

1 пилешко филе
200 г задушена тиква за гарнитура, нарязана на парченца и подправена с щипка сух риган, къри и сол на вкус
1 филийка пълнозърнест хляб

Следобедна закуска:

1 ябълка

Вечеря:

200 г варена тиква, пасирана с малко зеленчуков бульон, 2 с.л. кисело мляко и 1 щипка черен пипер

  • 2-и ден

Закуска:

1 чаша зелен чай
1 препечена филийка, намазана с извара + грозде

Обяд:

Салата от настъргани 200 г тиква
1 ябълка
40 г обезсолено нискомаслено сирене
1 ч.л. зехтин
черен пипер
лимонов сок
1 филийка пълнозърнест хляб

Следобедна закуска:

1 круша

Вечеря:

200 г печени круши, карамелизирани с малко масло и 1 ч.л. кафява захар
варен ориз за гарнитура
щипка черен пипер

  • 3-и ден

Закуска:

200 г печени ябълки, поръсени с 1 ч.л. счукани орехи, канела и 1 ч.л. мед

Обяд:

120 г рибно филе на пара
пюре от 100 г задушена тиква и 1 резен авокадо
мащерка и ½ ч.л. лимонов сок
1 филийка пълнозърнест хляб

Следобедна закуска:

шепа сурови ядки + грозде

Вечеря:

Порция ориз със сушени сини сливи, задушени с 1 глава лук
черен пипер и риган

  • 4-и ден

Закуска:

1 филийка пълнозърнест хляб с извара и резенче круша
100 г варена тиква, подправена с канела

Обяд:

Салата от настъргани от 150 г ябълки
1 морков
100 г морски дарове по избор
1 ч.л. зехтин
лимонов сок
копър
1 филийка пълнозърнест хляб

Следобедна закуска:

2-3 смокини

Вечеря:

Крем-супа от тиква, картоф, броколи и скилидка чесън

  • 5-и ден:

Закуска:

Купичка кисело мляко + 1 с.л. пшенични трици + 100 г стафидено гроздe (без семки) + шепа белени слънчогледови семки + 1 ч.л. мед

Обяд:

В тавичка, постлана с хартия за печене подредете 1 кг обелена и нарязана на кубчета тиква. Поръсете с 2/3 ч.ч. захарта и щипка канелата. Междувременно пригответе палачинково тесто от 2 с.л. брашно, 1 ч.ч. мляко и 2 яйца. Залейте тиквата и подредете отгоре 10 едри зрели сини сливи, разрязани на половинка. Изсипете и шепа бяло стафидено грозде. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.

Следобедна закуска:

Пияни смокини + орехови ядки (Разрежете смокинята на кръст. Напълнете със счукани орехови ядки, посипете малко канела и завършете със щипка кафява захар. Изпечете на 200 С за 15 минути и сервирайте с цедено кисело мляко. Подредените в тавичка сомкини посипете с орехите отгоре).

Вечеря:

Салата от прясно зеле, нарязано на ситно
1 глава червен лук, нарязана на тънки ивици
2 настъргани ябълки
краставици
60 г кашкавал
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. лимонов сок

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK