Close search

Китаристът на "Металика" затваря буркани

Китаристът на "Металика" затваря буркани Кърк Хамет прави сладка и конфитюри, които подарява по празниците Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Китаристът на "Металика" затваря плодове в буркани. Заниманията му в кухнята датират от четири години насам, а продукцията си раздава като подаръци.

52-годишният Кърк Хамет се впуска в подробности за кулинарното си хоби, когато журналистът Тим Върджин го моли да разкрие нещо за себе си, от което "на феновете да им се завие свят".

"В Калифорния имаме много плодни дръвчета. Всяка година гледах как прасковите падат на земята и стават храна на буболечките. Преди около четири години си казах: "Не мога повече. Ще събера тези плодове, ще ги направя на конфитюр и ще ги сложа на буркани.

Сега се занимавам с това. Консервирам праскови, смокини, череши. Правил съм желе от ябълки, а също и от нар. Раздавам ги на хората за Коледа и по други специални поводи", обяснява Кърт.

Междувременно групата не бърза да издава дългоочаквания си 10-и студиен албум, макар работата в звукозаписното студио да не спира. 

В края на месеца "Металика" са хедлайнъри на фестивалите в Рединг и Лийдс, а междувременно пуснаха видеозапис от участието си на "Лолапалуза" в Чикаго от началото на август: задкулисни кадри от срещата с фенове и репетиционната плюс две парчета - Wherever I May Roam и Am I Evil?.

Източник: сп. "Класик рок", снимки: bulevard.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност