Close search

Пиле с киноа и задушени зеленчуци

Пиле с киноа и задушени зеленчуци Вкусно пиле с киноа и задушени зеленчуци Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Авторът на тази рецепта не е някой световноизвестен шеф или пък роден майстор-готвач. Това ястие е любимата храна на Даниел Стъридж, нападател на английския национален отбор и на Ливърпул. Когато не се бори за купи, играчът обича да готви за себе си и майка си. И макар от Betfair да не броят Ливърпул в сметките за титлата, това не пречи на нападателя да се радва на едно от любимите си хобита.

А ето и неговата любимо ястие, благодарение на което, той вкарва много голове за отбора си.

Съставки:

- 4 пилешки гърди (без кости)
- 220 грама киноа 
- 4 стръка праз лук
- 1 червена чушка 
- 2 скилидки пресен чесън
- 4  средни по размер моркова
- 4  стръка аспержи
- черен 
пипер
- червен пипер
- зехтин
- соев сос

Начин на приготвяне:

Сложете подправките на пилето – черен и червен пипер, соев сос и го оставете да се маринова за през нощта (втрийте ги добре). Загрейте фурната до 300 градуса и го сложете в нея. Печете докато не се получи златистожълт загар. След около 20 минути добавете пикантен сос по ваш избор и върнете във фурната за още пет минути. Измийте киноата добре и я сложете да се вари на висока температура с щипка сол. Сложете я да докато почне да се вари, а след това намалете температурата и оставете да покъкри за около 20-ина минути, за да се задуши. Докато киноата се вари, нарежете добре лука и посипете с четвърт червен пипер, две скилидки чесън и запържете с малко зехтин. Можете да добавите и черен пипер по избор. След като е готова, изпразнете и сложете киноата в тигана заедно с лука и ги смесете заедно. Добавете подправки на вкус. Обелете и нарежете морковите, нарежете броколите и заедно с аспержите ги задушете. Когато пилето е готово, сервирайте заедно със зеленчуците. Можете да направите ястието наистина специално с чаша подходящо вино и в компанията на любим човек.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност