Close search

Кои храни от магазина могат да ни донесат рак

Кои храни от магазина могат да ни донесат рак Изследване на Световната здравна организация, което с пълна сила важи и за България, показа, че днес между 60 и 80% от храните не отговарят на нормите за безопасност и качество Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Изследване на Световната здравна организация, което с пълна сила важи и за България, показа, че днес между 60 и 80% от храните не отговарят на нормите за безопасност и качество. 

Още: 65% от смъртните случаи на нашата планета се дължат на лошата храна, която бавно разрушава човека отвътре, причинявайки му куп болести, пишат от dnesplus.bg.

Все едно да караш хубава кола с лош бензин, казват специалистите по диететика. И напомнят, че хората, които нямат възможност да избират, а прехранват семействата си с предлаганите във всички магазини опасни продукти, дори не подозират как всекидневно ги тровят. Те не знаят, че заради злокобните продукти могат да заболеят от рак, да си навлекат сърдечно-съдови проблеми и др.

Нека запомним и някои от най-зловещите добавки към колбасите, каймата, сухите супи, сладкишите и др., обозначени с буквата „Е” и цифра зад нея. Познанията в тази област са полезни най-вече за градското население.

Ето от какво да се пазим:

- Не яжте продукти с натриев глутамат, означен с Е-621! Вярно, той подобрява вкуса и производителите вече го слагат в най-неочакваните продукти. Но е изключително вреден. Четете внимателно етикетите върху опаковките!

- Бял шлифован ориз. Холандецът д-р Х. Айкман открил, че човек може да заболее от полиневрит, ако често си хапва крехко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Той се получава чрез отделянето на обвивката на зърната, която има лечебно действие. С много усилия учените успели да отделят от споменатите оризови обвивки едно кристално вещество, съдържащо сяра. Това е витамин В1, тиамин, Липсата му води и до заболяването полиневрит и бери бери.

- Заместителите на захарта – опасни! Ако страдате от възпаление или камъни в жлъчката, всички заместители на захарта могат ще изострят болките. Ако пък са в газираните напитки, могат да ги преърнат в истинска отрова. Момчетата, които пият с литри газирани напитки, по-късно заболяват от простата. 

Ето какво има в подсладителите: Ацесулфам Е 950 – През 1974 г. в САЩ той е признат за бавнодействаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори. Аспартам Е951 – с търговски имена нутрасуит, суитли, сластилин. Вече е доказано, че при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид (канцероген!), метанол и фенилаланин. Цикламат Е952 – забранен в САЩ, Франция и Великобритания – води до бъбречна недостатъчност. И още, и още...

- Трансмазнините - специфичен вид изкуствено получени наситени мазнини. Вграждайки се в клетките на нашия организъм,те пречат на пълноценното им хранене и водят до натрупване на токсини. Затова лекарите предупреждават: не яжте масло, което съдържа 72,5% мазнини. То е разбито с водород. 

Изобщо не купувайте масло с масленост под 82,5% - влошава кърмата на майките, бременните раждат бебета с ниско тегло, увеличава риска от диабет. Страдат ставите, отслабва имунитетът. Започва исхемична болест на сърцето и затлъстяване. 

Избягвайте маргарините, рафинираните растителни масла, майонезите, кетчупите. Заобикаляйте отдалеч малките капанчета за бързо хранене, защото те използват трансмазнини и не позволявайте на децата си да хрупат чипсове, пуканки. Замразените полуфабрикати са опасни!

- В рибните консерви, които не са мариновани, е добавен уротропин. Внимание, светът отдавна го призна за много опасен и повечето държави го забраниха! В състава му влизат амоняк и формалдехид. 

Бъдете винаги да бъдат нащрек, когато избират лакомства от щандовете за полуготови храни в търговските вериги. Решат ли да си купят разбит слабо солен хайвер, нека помнят, че в него има уротропин или лимонена киселина.

- ГМО-тата. Малцина познават списъка на продуктите с генно-модифицирани организми. Дори ще се изненадат, като разберат, че сред тях е и какаото. Във фъстъците пък вграждат петуния. Получава се страшно отровно вещество, затова насекомите никога не се хранят с фъстъци.

Специалисти по диететика съветват дамите да не купуват вносни картофи, апетитно зеления консервиран грах и царевица, царевичните пръчици. Храни, пълни с химия са и зърнените закуски и бонбоните – в производството им се използва силна химическа есенция.

- С какво тогава да си "подсладим живота"? Рафтовете на супермаркетите са пълни с конфитюри и сладка. Само че купешките нямат нищо общо с домашните натуралните сладка. Те са едно чудо на химическата промишленост и то смъртоносно опасно.

Много пъти е писано и говорено за изключително вредните пържени картофи в заведенията, хамбургерите, дюнерите . Клиентите обикновено виждат сандвичите „Макдоналдс” в готово състояние, с цветен сос барбекю и пържени картофки. Но ако зърнат един от бургерите „ МакРиб” в сурово състояние, няма и да го докоснат. Направо ще избягат. Ужасяващта му снимка беше публикувана от Reddit потребителя DJDanaK, разкрива „Business Insider”.

Всички колбаси, шунката, сурово пушените мезета са произведени със генномодифицирана соя! Кремвирши, наденички, пастети – съдържат и скрити мазнини. Направени са от свинска кожа, сланина и отходни местни отпадъци – 40% от обема им е само маскиран като месо. 

В колбасите няма никакви натурални съставки а гелове, които съдържат каратинин, подобрител на вкуса, бои. Споменатият гел се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче „месо”. Розовият му цвят е чиста боя, която се засилва под хитро монтираната на хладилната витрина силна лампа.

Не купувайте млечни продукти със срок на годност повече от 2 месеца. Асептичната им опаковка съдържа антибиотик. 

Малцина знаят, че гроздето, което не се разваля, е обработено с хлороформ. 

Избирайте само ръжен хляб, защото рафинираното бяло брашно влиза в топ-листата на вредните продукти. Гъбите от магазина съдържат отровите цитотоксини, които водят до дисфункция на черния дроб. 

Сухите кайсии, сливите, стафидите също са обработени с химикали. Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да го ядат. Пилетата получават с храната си 6 хормона, включително и прогестерон. При мъжете, които обичат да си ги похапват, спада тестостеронът. Това означава и по-малка мъжка сила.

Разтворимите кафета водят до пълно израждане на хормоналните ни жлези. Да не говорим за чуждестранните ароматизирани чайове - те съдържат лимонена или портокалова киселина и изкуствени ароматизатори. 

Соковете в кутиите нямат нищо общо с натуралните, в тях няма никакви плодове. Нищо че ги рекламират като правени от зрели на слънце портокали, ябълки, банани.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност