Close search

Кои са 5-те най-важни храни

Кои са 5-те най-важни храни С предстоящите празници, почти всеки ще прекали с храната и ще затормози функциите на черния дроб и други важни органи. Все пак, обаче има някои храни, които помагат за възстановяване на нормалния ритъм на живот и здраве. photo-credit

Каквото и да си говорим ние ежедневно затормозяваме нашия организъм с начина нa живот и хранене. Това дава отражение върху външния ни вид, здравето и тонуса.

1.    Чесън -  той спомага за активизирането на важни ензими, които спомагат за изчистването на токсините. Освен това има антиоксидантно действие и противогъбични свойства. Съдържанието му на аргинин пък дава сила и жевец на организма. Хапвайте по две скилидки чесън дневно.

2.    Кафе - има важни свойства за понижаване на риска от чернодробни заболявания и действа за нормализиране на кръвното налягане. Кафето действа тонизиращо и ободряващо, и може да бъде полезно само, ако се консумира в норма. Едно до две кафета дневно, като е препоръчително да ги пиете без добавки като мляко, захар или други подсладители.

3.    Авокадо - това е една от суперхраните, защото дава на организма голямо количество от необходимите мазнини, витамини и минерали. Филтрира вредните вещества и защитава клетките от увреждане. Авокадото е подходящо да се яде самостоятелно, в салата или в ястие.

4.    Куркума - тази вълшебна подправка намалява количеството на свободните радикали и вредата от нестабилните молекули. Освен това куркумата действа като естествен детоксикатор и нормализира теглото като спомага за разграждането на излишните мазнини. Овкусявайте вашите ястие с куркума, за да ви е вкусно и да сте здрави.

5.    Грейфрут - той спомага за отмиването на токсините от тялото и предпазва клетките. Високото съдържание на Витамин С, действа антибактериално и противогрипно. Този плод е подходящ и за домашни разкрасителни процедури за лице, коса и тяло. Пийте всеки ден по една чаша сок от грейфрут или хапвайте в плодова салата.

Източник: Foodpanda

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK