Close search

Кой чай за какво е полезен?

Кой чай за какво е полезен? Кой чай за какво е полезен? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Чай може да пием сутрин, чай е задължително да пием вечер. Кой чай и с какво е полезен?

Чай от мащерка

Препоръчва се при грип, стомашни спазми, бъбречни заболявания, като диуретик, при лечение на анемия, безсъние, мигрена, ревматични болки.

Лайка

Чай за сърцето. Идеален за прочистване – вътрешно и външно. Трепе микроби, полезен е и за малки деца, и за възрастни. Има толкова много ползи, че няма да ни стигне времето да ги изброим.

Чай от шипка

Склад на антиоксиданти, флавоноиди, витамини ( C, K) и минерали, укрепва имунната система. Ако искате да се пие червено вино, но не може да пиете алкохол, направете си вино от шипки – страхотно е!

Детелина

Чай за кашлица с мед и детелина е идеален за децата. Чай от детелина помага и при проблеми с черен дроб и женски болести. Препоръчва се за пациенти с диабет.

Чай от роза

Подобрява настроението, има антивирусно действие, засилва имунната система. Хубаво е да го пиете, докато е топъл. Изстине ли, губи уникалния си вкус и аромат.

Лимон и мента

Чай от лимон и мента успокоява и помага при храносмилателни проблеми, причинени от нервни разстройства. Облекчава стреса и подобрява съня, облекчава болката , подобрява концентрацията.

Копър (коренища и семена)

Чай от копър подобрява храносмилателната система и дейност, облекчава подуването – за тази цел се дава дори при кърмачета. Също така помага при кашлица, настинки, възпаление на средното ухо.

Източник: bolime.net

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност