Close search

С какво да се храним по време на месечния цикъл

С какво да се храним по време на месечния цикъл Тези храни ще ви заредят с енергия, ще победят спазмите и ще подобрят настроението Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако вашият цикъл протича с болка, умора и другите симптоми, които ви превръщат в зомби за цяла седмица, ето няколко храни, които ще ви помогнат да преодолеете неприятните симптоми, с които почти всяка жена се сблъсква веднъж месечно. 

Тези храни ще ви заредят с енергия, ще победят спазмите и ще подобрят настроението. 

Богати на желязо пълнозърнести храни

Много жени, които консумират малко месо или са вегетарианки не си добавят желязото, което им трябва, според Карън Ансел говорител на американската диетична асоциация, това изпива енергията им по време на цикъл, тъй като желязото е необходимо особено на жени с много силно течение. Може да избере зърнена закуска богата на желязо, а когато я хапвате заедно с фреш от портокал, витамин С помага за по-добро абсорбиране на желязото. 

Кафяв ориз 

Захарта и простите въглехидрати са нещата, които организма иска, когато има нужда от енергия. Но не е най-правилното нещо да си го добавим като приемате захар. Вместо това е хубаво да похапвате овесена каша, кафяв ориз и пълнозърнести спагети или макарони. В кафявия ориз има комплекс от въглехидрати, които се разлагат бавно в стомаха, но освен това е богат на магнезий. 

Хубаво е да консумирате портокали и мандарини, за да добиете потасуим и да включвате сок от лимон или лайм към менюто си в този период от месеца. 

Леща 

Добре е да си направите леща, когато сте в цикъл, защото тя е богата на въглехидрати и увеличава серотонина, така се чувствате по-успокоени. Лещата е богата на фибри и протеини, те се разграждат по-бавно и сте по-сити за по-дълго време. 

Мляко или йогурт 

Проучванията показват, че жените се нуждаят от 1,200 милиграма калций на ден. Млякото съдържа калций, но прекаленото му пиене може да ви донесе непоносимост към лактоза, така че си правете и йогурт за повече калций. 

Сьомга в консерва 

Както калция, така и витамин D може да ви помогне по време на месечното течение. В сьомгата има и омега-3 киселини освен витамина и калция. Те са натурална съставка, която помага при промяна на настроението и спазмите в корема.

Източник: apteka-optima.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност