Close search

Лечение с магданоз при редица болести

Лечение с магданоз при редица болести Лечение с магданоз се прилага при куп заболявания Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Магданозът е богат на етерични масла, каротин, витамин С и флавоноиди, които го правят лечебен и полезен при много болести.

Лечение с магданоз се прилага при куп заболявания, тъй като сокът на растението подпомага кислородния обмен и поддържа в нормално състояние функциите на щитовидната и надбъбречните жлези.

Магданозът стимулира дейността и на стомашно-чревния тракт. Лечение с магданоз се ползва при облекчаване на уринирането, особено при мъже, които имат проблеми с простатата. Сокът от растението действа пикочогонно и апетитовъзбуждащо, нормализира менструалния цикъл, подобрява дихателната и сърдечната дейност. Народната медицина го счита за природен афродизиак.

Лечение с магданоз и сок от растението се прилага и при хипертония, отоци по тялото и лицето, породени от сърдечни и бъбречни проблеми, а така също и при подагра. Има дори диета със сок от магданоз, която помага за отслабване. Може да нарежете връзка магнаоз и да я пуснете в кофичка с кисело мляко и да изядете сместта през деня. Това ще стимулира всички отводнителни процеси в организма, ще изчистите токсините и ще отслабнете по-бързо. Трябва обаче да се внимава и да не се надхвърлят 60 грама сок от магданоз на ден, тъй като по-големите дози могат да доведат до някои проблеми.

Лечение с магданоз се прилага и при всички очни заболявания, включително и катаракта. В тези случаи може да се пие суров сок от магданоз, смесен със сок от моркови, целина и цикория.Лечение с магданоз се прилага при нередовен месечен цикъл, като подправката се смесва със сок от цвекло, моркови, магданоз и краставица.

Източник: lechitel.net

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност