Close search

На гости на "МЕТРО Академия"

На гости на "МЕТРО Академия" Влизаме в „МЕТРО Академия“ с майстор готвача Адриан Пантелеев и асистент главния готвач на Академията - Борислав Недков Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Влизаме в „МЕТРО Академия“ с майстор готвача Адриан Пантелеев и асистент главния готвач на Академията - Борислав Недков. 

Но преди да стане дума за вкусотийките, които приготвихме, нека разберем защото сме точно в "МЕТРО Академия". 

Идеята на "МЕТРО Кеш енд Кери България" за създаване на Академията се е появила в резултат от успешните практики на подобни центрове във Франция, Италия, Полша и Румъния. Готвачите и баристите от страната имат възможност да обменят идеи и умения с доказани професионалисти в своите области. Винени специалисти и мениджъри на ресторанти придобиват и развиват в Академията знания, нужни за изготвянето на винени листи, както и компетенции във връзка със съчетаването на ястия и вина. 

Кухненският блок, ресторантската част и двете конферентни зали превръщат "МЕТРО Академия" в подходящото място за корпоративни срещи и събития. В центъра е разположена и зала за обучения по програмата "Моят Магазин", в която собственици на хранителни магазини и техния персонал, се обучават в "Мърчиндайзинг" и "Грижа за клиента". 

Връщаме се в кухнята на Академията. Днес обучението е на тема: Приготвяне на пица. За да се почувстваме всички като професионалисти първо влизаме в съблекалните и се „екипираме“ добре с предоставените от Академията готварски дрехи. 

Но преди да запретнем ръкави, отиваме на пазар в „МЕТРО". Разнообразието от пресни продукти на достъпни цени не ни учудва, защото от години "МЕТРО" предлага на клиентите си най-доброто, на най-добрата цена.

Първо се спираме на щанда с пресни зеленчуци и подправки за да си вземем свежа рукола и червен лук. Следва доматена паста и брашно.

Спираме и пред двата щанда, където майстор Адриан Пантелеев обяснява коя доматена паста да изберем, кое брашно е най-подходящо за направата на истинска италианска пица и какви критерии да следваме при избора на брашно – това е една от най-важните съставки за направа на добра пица.

Разбира се, тези продукти не са ни достатъчни и продължаваме напред към витрините за вкусно и прясно месо. От тук взимаме прошуто и шунка. По пътя не забравяме зехтина, маята и солта.

Продължаваме към сирената. Няма как да не вземем най-важното – моцарела. Отдавна тя не е тайната съставка, но всеки знае, че без нея не може да получим този невероятен привкус на Италия...

Стана време да се качим в кухнята и да започне същинското готвене.

Започваме с тестото. Майстор готвачът Адриан Пантелеев обяснява всяка стъпка по приготвянето му, давайки и ценни съвети, които определено няма как да намерим в учебниците.

Тестото вече е замесено. Порцираме го и започваме с пиците.

Приготвихме няколко вида страхотни пици. Майстор готвачът Адриан Пантелеев демонстрира отлична техника на работа, междувременно давайки повече от полезни съвети...

Но това не е нещо, което може да се разкаже. Трябва да се види. За щастие не е невъзможно. "МЕТРО Академия" организира обучения на различни тематики с едни от най-добрите майстор готвачи в страната, на които всеки може да се включи. Вижте темите на курсовете и се запишете тук

Автор и снимки: Нина Тодорова, Kulinaria.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност