Close search

Най-добрите природни храни-диуретици

Най-добрите природни храни-диуретици Най-добрите природни храни-диуретици Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако задържането на вода ви е проблем, включете в дневното си меню естествени природни диуретици. Те ще ви помогнат и да изгубите от теглото си чрез изхвърляне на задържаните води в тялото.

Диуретиците са ефективни при много проблеми като оток, сърдечна недостатъчност и камъни в бъбреците. Те не само подпомагат процеса на загуба на тегло, но и действат при детоксикация на организма. От framar.bg ни предлагат няколко естествени храни с диуретично действие:

- Диня 

Тя съдържа много вода. Освен това няма да ви дехидратира като лекарствата, а просто ще подпомогне извеждането на водата от организма ви.

- Домати

Те работят на същия принцип като дините. Високото съдържание на вода в тях кара бъбреците да освобождават повече течности и това позволява на тялото да изхвърля вредните токсини бързо. Все пак ако страдате от бъбречно заболяване като камъни в бъбреците, трябва да избягвате усилената консумация на домати.

- Краставици

Те имат също високо съдържание на вода, богати са на минерали като сяра и силиций. Тези минерали стимулират бъбреците да отделят пикочна киселина ефективно. Краставиците са полезни за хора, които страдат от подагра.

- Маруля

Зелената салата също подпомага процеса на уринирането. Минерали като желязо и магнезий, присъстващи в марулите, са изключително полезни.

- Зелен чай

В традиционната китайска и индийска медицини зеленият чай е използван като стимулант-диуретик. Високото ниво на кофеин в него му придава диуретични свойства.

- Червени боровинки

Сокът от червени боровинки е ефективен диуретик и може да помогне при телесни отоци. Той поддържа рН нивото на урината. Боровинките могат да лекуват инфекции на пикочните пътища при жените. Те са един от най-бързо действащите диуретици.

- Магданоз

Той притежава леко диуретично свойство, но помага за промиване на токсините от бъбреците. Магданозът е вкусен компонент в много ястия.

- Аспержи

Аминокиселината аспарагин, присъстваща в аспержите, е алкалоид, който стимулира бъбреците и подобрява процеса на кръвообращението.

- Копър

Тази подправка, чиято родина е Индия, е изключително ароматна. Някои хора я използват за пречистване на тялото.

- Цвекло

То е силен диуретик, който подобрява функциите на черния дроб и бъбреците.

- Брюкселско зеле

Помага за стимулиране на бъбреците и панкреаса, както и за прочистване на клетките.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност