Close search

Най-вредните и най-здравословните закуски

Най-вредните и най-здравословните закуски Най-вредните и най-здравословните закуски Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Първото хранене за деня е много важно. То ни зарежда с енергия поне до обяд. От здравословната закуска зависят нашата ефективност и работоспособност. Затова е важно да подберем точните храни, с които да закусим. 

Вижте кои са най-нездравословните и най-здравословните варианти, които избраха колегите от profit.bg:

  • Нездравословно: понички и сладкиши 

Да изпиеш кафето си с поничка безспорно е ужасно вкусно, но и също толкова нездравословно.

Поничките и сладкишите са пълни със захар, калории и мазнини, които трудно могат да ви заситят до обяд. Поглъщането на толкова голямо количество захар на закуска може да доведе до покачване на кръвната захар и в крайна сметка - до затлъстяване и диабет. 

  • Здравословно: пълнозърнести продукти 

Пълнозърнестите храни предлагат повече хранителни вещества и фибри, отколкото белите им събратя. Освен това те няма да добавят сантиметри към талията и ще ви заситят поне за няколко часа.

  • Нездравословно: бекон, шунка, наденица 

Преработените меса са с високо съдържание на нитрати, чиято консумация може да доведе до някои видове рак. Да не говорим, че са пълни с мазнини и калории. Ако ви трябват протеини сутрин, придържайте се към варените яйца.

  • Здравословно: овесена каша 

Тя намалява нивата на холестерола, регулира нивата на кръвната захар и е перфектният старт на деня. Направете я сами у дома, като добавите към овесените ядки мляко и нарязани плодове. 

  • Нездравословно: мюсли от кутия 

Ако проверите на етикета на кутията с мюсли, която пребърквате всяка сутрин, ще видите, че вътрешността й съдържа много захар и мазнини. Откажете се от пакетираните зърнени закуски и си направете здравословния им вариант у дома – смесете ядки, плодове и мляко и закуската е готова. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност