Close search

Полезна информация за зеленчуковите сокове, която може би не знаете

Полезна информация за зеленчуковите сокове, която може би не знаете Всички знаем колко много полезни са зеленчуковите и плодови сокове. Също така се знае и за полезността на билките смесени с пресни сокове. Нека да разгледаме някои зеленчукови сокове, за които може би не сме се сещали. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички знаем колко много полезни са зеленчуковите и плодови сокове. Също така се знае и за полезността на билките смесени с пресни сокове. Нека да разгледаме някои зеленчукови сокове, за които може би не сме се сещали. 

Сок от зеле
Пресният сок от зеле може да излекува гастрити, особено с ниска киселинност, язви на стомаха, проблеми с черния дроб и далака, затлъстяване. Сокът от зеле има изключителен очистващ ефект. 

Смес от соковете на зелето и морковите
Това е напитка, която е чудесен източник на витамин С. Може да бъде използвана за пречистване, по-специално при инфекции на венците. Зелевият сок е много ефективен при тумори и запек. 

Сок от киселец
Сокът от киселец е изключително полезен за възстановяване на работата на „мудните черва“. Киселецът съдържа  особено големи количества желязо и магнезий и много почистващи елементи като фосфор, силиций, сяра, които са необходими за всяка една част от тялото.
Сокът от киселец е идеален продукт за захранване на всички жлези в нашето тяло. 

Сок от краставица
Най-рядко може би се сещаме за краставицата, която също можем да направим на сок. Той нормализира кръвното налягане и сърдечносъдовата дейност, полезен е за косата , ноктите и зъбите. Пие се в комбинация с моркови при ревматични оплаквания. Комбинацията помага при атеросклероза и подобрява паметта. 

Източник: http://www.zdravnitza.com/

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност