Close search

Рибеното масло - новият еликсир на младостта

Рибеното масло - новият еликсир на младостта Рибеното масло - новият еликсир на младостта Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Рибеното масло може да се счита за своеобразен еликсир на младостта. Това е мнението на учени от Университета на щата Калифорния, според които съдържащите се в рибеното масло омега-3 ненаситени мастни киселини забавят процеса на стареене, цитирани от zdrave.bg.

В процеса на своето изследване те са установили, че този тип киселини притежава способността да защитава от разпадане обвивката на онази част от клетката, в която се съхранява ДНК.

“В резултат се увеличава живота на клетките и се забавя процесът на стареене на организма като цяло”, посочва ръководителят на екипа проф. Рамин Фарзане-Фар пред в. “Дейли телеграф”.

Затова и учените препоръчват всяка седмица в менюто ни да присъства храна, богата на омега-3 ненаситени мазнини, например от рибите най-вече сардина, скумрия, сьомга и пъстърва, а от останалите храни – орехи, тиквено семе и соя.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност