Close search

Ром Brugal

Ром Brugal Brugal се произвежда в Доминиканската република Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Компанията Brugal & Co е създадена от Андрес Бругал Монтарен, който втората половина на XIX-ти век емигрира от Каталония в Куба. Там успява да изучи технологията на производството на ром и създава свой собствен бизнес в Доминикана.  

Година след година Бругал усъвършенства качеството на рома, процеса на ферментация и дестилация, което в крайна сметка му донася успех на най-големите пазари в САЩ и Европа. 

От 1976 компанията произвежда премиум ром, който днес е на трето място в света след марки като Bacardi и Captain Morgan. 

Brugal се произвежда в Доминиканската република от меласа, получен от захарна тръстика, след ферментация ромът се дестилира. След това алкохолът се смесва с най-чистата вода от планинските извори на Пуерто Плата в бъчви от американски бял дъб. 

Всеки един ром на марката Brugal се отличава с неповторим вкус и аромат, който е постигнат благодарение на семейни тайни, предаващи се от поколение на поколение. 

През 2009-та компанията ребрандира Brugal Anejo, който започва да се продава в жълта мрежа и това успява да го разграничи от другите марки на пазара. 

Качеството му е високо оценено от много известни издания като Wine Enthusiast и Spirit Journal, а от престижният конкурс World Spirits Compretion в Сан Франциско е награден с няколко златни медала.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност