Сладки изкушения с chef Ради Стамболов
Едва ли има човек, който не обича сладките неща или поне веднъж да не е опитвал парче вкусна торта или пък сладък крем. Днес обаче говорим за сладкарството не само като храна, а като вдъхновение и една истинска страст към професията. И като стана дума за сладки изкушения първото име, което изниква в съзнанието ми е chef Ради Стамболов. Влизаме в "Сладкишница Гаврош", за да си поговорим не толкова за кулинария, колкото за страстта към нея...
Любов или страст е кулинарията за теб?
Страст първо. После любов.
Кое предпочиташ - да се храниш или да готвиш?
Ооо, естествено, че да се храня :) Кой обича само да готви?!
Обичам да опитвам нови неща, а в същото време те ме предизвикват да готвя други нови неща. Получава се нещо като "ефекта на доминото" - едното те кара към другото и те подтиква.
Случвало ми се е да се "запаля" много по нещо и ставам вечерта и готвя, просто, защото не мога да изчакам до сутринта...
Кое е първото ястие, за което получи похвала?
Не помня... Наистина много трудно помня имена, дати... Всяко ново вкусово усещане ме впечатлява толкова силно - много бързо се паля, но и много бързо изгарям :)
От кого си се учил да готвиш? И продължаваш ли да се учиш?
Човек нон-стоп се учи. Всеки път когато влизам в "Сладкишницата". Тук най-неочаквано се случва да науча нещо ново от стажантите - виждам неща, които правят и ми харесват, и ги използвам...
Коя е подправката, която използваш във всичките си ястия?
Това, което слагам винаги е моето настроение. Важно е това, което правя да е на ниво.
Какво ще ни препоръчаш от менюто на "Сладкишница Гаврош"?
Не мога да категоризирам. Тук винаги има нещо ново. В момента има бонбони със синьо сирене. Правим всичко, по всяко време, по малко... Разнообразието е голямо и се стремя да ставаме все по-добри. Правим грешки, но важното е да се научим от тях и да не ги повтаряме.
И за финал, коя е твоята кулинарна тайна?
Че съм много мързелив. И затова постоянно измислям нови неща :)
Какво приготви за Kulinaria.bg chef Ради Стамболов, може да видите тук.
Автор: Нина Тодорова, Kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook