Close search

Вид какао може да бъде ключът за лечението на Алцхаймер

Вид какао може да бъде ключът за лечението на Алцхаймер Сортът Лаванто съдържа вещества, които пречат на натрупването на белтък в мозъка photo-credit

Какаото вид Лавандо се оказа изключително богато на полифеноли и антиоксиданти, които пречат на натрупването на белтък в мозъка и увреждането на мозъчни клетки. 

Именно това води до дегенеративни заболявания като Алцхаймер. Това са установили в болницата „Маунт Синай” в Ню Йорк, пишат колегите от bulevard.bg.

Учените са тествали и екстрактите на другите сортове какао, но Лавандо показало най-добри резултати в подтискането на натрупване на белтък в мозъка. 

Учените ще се опитат да синтезират лекарство, което да се бори срещу заболяванията на мозъка и да има противовъзпалителни свойства.

Освен това експертите смятат, че това ще помогне терапията да стане по-евтина и безопасна при лечението на болестта на Алцхаймер в ранен стадий.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK