Close search

Вкусно у дома с Green Master: Ароматни свински пържоли с гъбен сос

Вкусно у дома с Green Master: Ароматни свински пържоли с гъбен сос Ароматни свински пържоли с гъбен сос Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Доброто хранене е един от ключовете за здравословния живот. А доброто хранене изисква добре приготвена храна.

Здравословното хранене е мисия на Green Master и те смятат, че няма по-голямо щастие и богатство от даровете на здравето, и именно затова се стремят всеки техен продукт да бъде такъв дар.

Затова и ние тестваме серията домакински съдове за готвене на Green Master. Днес ще приготвим ароматни свински пържоли с гъбен сос в барбекю-тиган XXL за шницели и риба със стъклен капак (35 х 24 см), като междувременно ще ви запознаем и с касеролата със стъклен похлупак от комплекта кухненски съдове за готвене от 8 части.

Ето какви продукти са необходими за това вкусно ястие.

- 2 свински пържоли
- 60 мл Maggi унисос
- 1 кубче гъбен бульон, разтворен в 200 мл гореща вода
- 1 с.л. нишесте
- 2 с.л. зехтин
- 200 мл вода
- 200 г гъби печурки
- 200 мл бяло вино
- 2 с.л. масло
- черен пипер на вкус
- сол на вкус

А сега ще ви покажем как се приготвя.

Поръсваме пържолите с черен пипер, добавяме унисоса и оставяме да се мариноват 1 час.

В барбекю-тиган загряваме маслото и запечатваме пържолите до златисто от двете страни.


Добавяме виното, намаляваме котлона и захлупваме тигана с капака. Оставяме пържолите да се задушат, докато се изпари виното.

Добавяме водата за да не изсъхват пържолите. Задушаваме около 30 минути.


След това изваждаме пържолите, поставяме ги в касеролата и захлупваме да са на топло.

Поставяме гъбите в барбекю-тигана, в който би трябвало да е останала около 200 мл течност. Ако се е изпарила - добавяме бульона. Захлупваме с капака и задушаваме 10 минути.


След това размиваме нишестето с малко вода или бульон и добавяме в тигана. Разбъркваме до леко сгъстяване. Овкусяваме с черен пипер и сол.


Връщаме пържолите в сос и захлупваме тигана да поемат аромата на гъбите. Пържолите сервираме горещи.


Предимството на този тиган е размерът. Той е голям и в него може да се сготви сериозно количество храна. Благодарение на овалната му форма пък можем да поберем достатъчно риба, шницели, пържоли, кюфтета и каквото още сме решили да печете.

Безспорното предимство на цялата серия STONELINE е незалепващото и незагарящо покритие, което ви позволява да приготвите всичко това с малко или дори без никаква мазнина. В барбекю-тигана XXL за шницели и риба специално месото и рибата сами пускат сокове и мазнина, които ще се стекат на дъното на тигана, като за това помага и специалното оребрено дъно. То придава и онзи специфичен вид и вкус на ястие, приготвяно на скара.

Ако си падате по-скоро по задушаването, можете спокойно да използвате и капака на тигана. Термоустойчивото му стъкло спомага за перфектно задушаване на продуктите. Освен това, няма да позволи на месото или рибата да се разварят, а ще използва естествената им марината.

Въпреки че използваме касеролата малко в тази рецепта, ние останахме изключително доволни от нея. Тиганът е лек, удобен и не на последно място - мие се изключително лесно.

А сега да се насладим и на пържолите!

Продължаваме да тестваме уредите на Green Master, така че очаквайте скоро новите ни предложения.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност